Glavni meni

Dihanje je osnovni vir življenja. Z dihanjem v svoje telo ne akumuliramo le kisika, temveč tudi življenjsko energijo. Ker je dihanje pri ljudeh običajno neusklajeno in nepopolno, to pogojuje neskladno stanje duševnosti in obolenja fizičnega telesa. Do pomanjkanja kisika in energije prihaja še posebno v zimskem času, ko se večinoma nahajamo v zaprtih prostorih, ki so običajno premalo prezračeni. Vsaj enkrat na dan naredimo vaje dihanja, ki aktivirajo imunski sistem, krvni obtok, razgradijo se strupi in v dokajšnji meri se onemogoči razvoj bolezni v telesu. Stopimo na balkon ali k odprtemu oknu; najprej v celoti izdihnemo zrak in ga potem vdihnemo le v trebuh. V trebuhu zadržimo zrak približno deset sekund, nato izdihnemo in enako ponovimo še dvakrat. V drugi fazi naredimo enak zadržek zraka še v prsih in ravno tako trikrat ponovimo. Ko naredimo zadržek v prsih, se nam lahko nekoliko zvrti v glavi, zato je primerneje če sedimo. To je le znak hitrejšega pretoka krvi v glavo ter aktiviranja možganskih in živčnih celic.

Primerno je da se enkrat na dan knajpamo, najprej s toplo vodo tako, da se telo v celoti pregreje in nato še z mrzlo. Začnemo pri nogah od stopal navzgor, nato po rokah od dlani navzgor, potem pa še na trebuh in križ. Po lastnem občutku lahko gremo z mrzlo vodo še na zgornji del trupa. To ponavljamo vsakodnevno dva tedna, naredimo en teden presledka, po enem tednu premora pa se lahko ponovno knajpamo dva tedna. S tovrstnim knajpanjem okrepimo imunski sistem, krepimo duh in voljo in pozimi nas bo na osnovi tega veliko manj zeblo.

V sedanjem času je žal večina živalskih produktov in mesa okuženo z virusi in glivicami. Osnovna okužba je s salmonelo, steklino in mikrosporijo. Vsaka od navedenih bolezni vsebuje virus in glivice. Virusi so veliko bolj nevarni, so pa za enkrat v prehrani prisotni le okrog 10%. Najbolj nevaren je virus stekline, ki se lahko močneje aktivira v pljučih, želodcu in črevesju, redkeje pa v glavi. V želodcu in črevesju povzroča bolečine in bruhanje, v glavi pa izredno agresiven karakter in nerazumljive reakcije. V nekaterih sicer redkih primerih je možno, da skozi hrano sprejmemo tudi virus borelije in meningitisa. Od zelenjavne prehrane je najbolj neprimerna črna redkev, ki vsebuje strup in mamilu podobne moči, kot morfij; ta strup še močneje kot na fizično telo izrazito negativno deluje na celotno duševnost. Izogibajmo se tudi jajcem in jajčnim proizvodom, ki vsebujejo steklino in mikrosporijo, mleko in mlečnim proizvodom, ki vsebujejo salmonelo, raznim sladilom in sladkim proizvodom, ki običajno vsebujejo virus herpes. Meso vsebuje osebnostna stanja živali in v veliko primerih tudi katerega od navedenih virusov in glivic. Primerno je izločiti hrano na prežgani maščobi. Prežgana maščoba negativno deluje na celice in izničuje vitamine v telesu. Če hrano čistite z mojo ploščo Izvir življenja ali z Zlato zdravilno ploščo, s tem izničite vse navedene škodljive vsebine.

Mirno sedenje z ravno hrbtenico, sproščenostjo in ozaveščanjem telesa, delajte redno vsak dan približno deset minut.

Zelo primerna je vsaj občasna fizična aktivnost z jogijskimi vajami, fitnes treningom ali aktivnostmi v naravi: sprehodi, tek, delo,…

V obdobju prehoda v novo stanje zavesti so zelo pomembne pozitivne sugestije, ki nam lahko olajšajo marsikatero neprijetnost in konflikte z okoljem ter nam izboljšajo osebno počutje.

6.1. Iskreno vstopam v sožitje s svojim notranjim bistvom in z vsemi pozitivnimi silami, naj me izpolni sveti duh človeštva.

6.2. Iskreno spoštujem vse ljudi, naj me izpolni svetloba združene ljubezni človeštva.

 
   

©2005 | www.slavkomahneshyama.com | info@slavkomahneshyama.com
Oblikovanje in izvedba: M3M