Natisni

Ljudje nismo popolno realizirana bitja, temveč imamo v sebi še veliko neoplemenitenih vsebin, ki nam krojijo življenje.

Navadno ljudje živimo z vsebinami, ki smo jih povzeli od svojega družinskega korena. Te vsebine so po eni strani pozitivne in nam omogočajo uspehe v življenju, po drugi strani pa predstavljajo šibkosti in negativne lastnosti, ki nam življenje grenijo.

Naš materialni svet predstavlja našo individualno pozicijo v svetu, ki zaobsega naše materialno okolje, ljudi, status in tudi naše mišljenje in čustvovanje. Povedano drugače, to so vse vsebine, ki jih zaznavamo skozi svoja materialna čutila.

Da v materialnem svetu dosežemo rezultat moramo biti v njem skoncentrirani in samonadzorovani. Obvladovanje materialnega sveta nam da občutek stabilnosti, miru in moči. Če preveč pademo v materialni svet, pa začnemo delovati programirano razumsko, kot robot, brez vira navdiha in veselja.

Življenje je še veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Obširnost življenja zaznamo skozi duhovno zavedanje. Duhovni svet nam je v pomoč, da občutimo veličino in popolnost, ki ni vezana na naše sorodstvene in druge civilizacijske vzroke.

Skozi to občutenje lahko postopno premagujemo svoje neurejene vsebine, pogledamo na svet neosebno in neobremenjeno, kar nam nudi novi vidik življenja.
Vendar lahko za nekoga duhovnost predstavlja tudi beg iz realnosti. V tem primeru se identificiramo z popolnostjo duhovnega sveta, svojih negativnih lastnosti pa ne priznamo in za njih krivimo druge ljudi.

V tem primeru obtičimo na istem mestu v lastni fantaziji, ki nam v realnosti ne nudi nobenih rezultatov napredka.

Duhovni in materialni svet sta dejansko ena realnost, ki pa je v našem času popolnoma obrnjena narobe. Stare civilizacije so imele sisteme, s katerimi so ta dva svetova enakovredno vključevali v svoja življenja.

Duhovni svet naj bi deloval kot vir čistoče, navdiha in energije. Je vir individualne spremembe.
Materialni svet omogoča stabilno, prizemljeno realnost. Skozi materialni svet doživljamo rezultate, ki smo jih skreirali v duhovnem svetu.